27 Mayıs 2022 Cuma

Bu hafta sizler için Bim'e gelen Pure Koeran markasının maskelerinden charcoal nose mask ve hyaluronic acid hydrogel eye mask olanını inceleyeceğim. Biliyorsunuz diğer iki maskesini (bakınız: collagen hydrogel eye mask ve tea tree spot patch incelemesi) geçen hafta incelemiştim, o yüzden bu hafta da geri kalan iki maskesini inceleyerek bu serinin incelemesini bitireceğim.

Şimdi gelelim bu hafta yapacağım maske incelemelerine!

Charcoal Nose Mask İncelemesi

Pure Korean Charcoal Nose Mask (Kömürlü Burun Bandı)

Kömür, siyah noktaların tedavisinde bulunmaz nimet. Bu nedenle kömürlü burun bantları, normal burun bantlarından çok daha etkili oluyor. Pure Korean kömürlü burun bandı da bizi oldukça umutlandırıyor. Hadi gelin içerik listesindeki diğer maddelere de bir göz atalım.

Pure Korean Charcoal Nose Mask (Kömürlü Burun Bandı) İçerik Listesi

Kömürlü burun bandının (charcoal nose mask) içeriğinin ilk sırasında maalesef alkol denat bulunuyor, bu da bizi son derece mutsuz ediyor. Bildiğiniz üzere alkol denat ciddi alerjik reaksiyonlara sebep olabileceği gibi hassas ciltlerde tahrişe de sebebiyet verebiliyor. Uzun süreli kullanımda normal ciltlilerin de cilt kalitesini düşürerek cildi kurutuyor ve hassaslaştırıyor. Bu nedenle içeriğinde alkol denat bulunan ürünleri kullanmaktan çekinmemiz gerekiyor. Hele ilk sırada alkol denat bulunuyorsa o üründen koşarak uzaklaşmalıyız.

İkinci sırada yer alan vinyl caprolactam/VP/dimethylaminoethyl methacrylate copolymer, sentetik bir polimer. Water, bildiğimiz su. Silica, silisyum oksit. Cildin gücünü ve elastiğini korumaya yarıyor. PEG-12 dimethicone, silikon esaslı bir polimer karışımı. Kopolimer. Hafif, yağsız bir yapı olmasını sağlıyor ve emülsifiye edicilik görevi görüyor. Başındaki PEG-12 yazısı ise penetrasyon artırmını ifade ediyor. PEG'in yanındaki sayı ne kadar düşükse cildin emilimi de o kadar yüksek oluyor. PEG'e çok maruz kalmamak gerekiyor. Charcoal powder, kömür tozu demek. Kömür, -demin de dediğim gibi- siyah noktalara çok iyi geliyor. Siyah noktalar, kömür sayesinde tertemiz oluyor ve gözeneklerimiz küçülüyor. CI 77891, CI 77499'un ikisi de boya. Orta sıradaki boyalar ve parfüm bizi son derece mutsuz ediyor. Çünkü bunların alerji riski çok fazla. En azından sonlarda yer alsalarmış.

Allantoin, bir çeşit keratolitik. Sivilce ve siyah noktaları iyileştirmeye yarıyor. Limonene, turunçgillerin kabuğundaki yağ bileşeninin adı. İçinde C vitamini, B1 vitamini ve B2 vitamini bulunuyor. Hydrolyzed elastin, bir çeşit lifli protein. Derinin elastiğini kazanmasına yardımcı oluyor. Hidrolize olduğu için de normal elastinlere nazaran deri altına daha rahat işliyor. Butylene glycol, ürünlerde çözücü olarak kullanılıyor ve nem veriyor. Hassas ciltlerde sıkıntılara sebep olabiliyor. Hydrolyzed collagen, kolajen peptit olarak da bilinen amino asitlere parçalanabilen ve deri altına daha rahat işleyen bir kolajen türü. 1,2-Hexanediol; ürünün nemlendirmesini arttıyor, ürünü koruyor ve ürünün çözücüsü olma görevi görüyor. Phenoxyethanol, aromatik bir alkol. Ürünlerde koruyucu olarak kullanılıyor. Ancak alerjilere sebep olabiliyor. Bu nedenle hassas ciltlilerin ve alerjen yapılı ciltlerin dikkat etmesi gerekiyor. Son sırada yer alan sorbic acid ise koruyuculuk görevi gören organik bir bileşik.

Hyaluronic Acid Hydrogel Eye Mask

Pure Korean Hyaluronic Acid Hydrogel Eye Mask (Hyalüronik Asitli Göz Altı Maskesi)

Hyaluronic acid yani hyalüronik asit, cilt için çok iyi bir nem tutucu rolü oynuyor. Göz altına uygulandığı vakit de ciltte nem depolayarak ince kırışıkları açıyor, göz altına daha aydınlık bir görünüm sağlıyor. Hele içinde birden fazla hyalüronik asit türevi varsa çok daha etkili oluyor. Ancak öncesinde göz çevresini hafif suyla nemlendirmeyi, sonrasındaysa göz altı nemlendiricisi sürmeyi unutmamak gerekiyor. Yoksa göz çevresini nemli tutacağız derken kurumasına neden olabiliriz.

Pure Korean Hyaluronic Acid Hydrogel Eye Mask (Hyalüronik Asitli Göz Altı Maskesi) İçerik Listesi

Büyük bir nem tutucu olan Pure Korean hyaluronic acid hydrogel göz maskesinin içeriğinin başı kolajenli olanına oldukça benziyor. Sonlardaki maddeler ve kolajen ile hyalüronik asit açısından farklılık gösteriyor. Ürünün ilk sırasında su yer alıyor, hemen ardından ise nemlendirmeye yarayan gliserin geliyor. Üçüncü sıradaki sorbitol, şeker alkolü. Herhangi bir zararı bulunmuyor, çünkü içinde etanol yok. Sodium polyacrylate, yumuşak his vermeye yarayan bir çeşit polimer. Cilt tahrişine ve alerjik reaksiyonlara neden olabiliyor. Bu nedenle alerjen yapılı ve hassas ciltlilerin dikkatli olmaları gerekiyor. Ricinus communis (castor) seed oil, Hint yağı bitkisinin özü demek. İçinde omega 6, E vitamini, trigliserid yağ asidi ve çeşitli mineraller bulunuyor. Triethylhexanoin, cildi nemlendirmeye yarıyor. Yağ asitleri ve gliserinden elde edildiği için birazcık yağlı bir his bırakabiliyor. İlk sıralarda yer alması nedeniyle de minik yağ bezeciği yapma riski bulunduruyor. Açıkçası bu riskin çok yüksek oranda olduğunu düşünmemekteyim. Çok pahalı göz kremlerinin bazılarında bile bu madde yer alıyor.

Cellulose gum, kıvam arttırıcı. Kaolin, bir çeşit kil. Bu kil cildi rahatlatarak cilt tonunu eşitlemeye yarıyor. Bu da göz altında fresh görünüm sağlamaya yarıyor. Kilin kurutucu etkisi de sizi korkutmasın. Zira bu kil oldukça hafif ve herhangi bir kurutma yapmıyor. Polyacrylic acid, kuru göz hissini yok etmeye yardımcı oluyor. Phenoxyethanol ise bu sefer daha üst sıralarda karşımıza çıkıyor. Üstteki maskede de bahsettiğim gibi hassas ciltlilerin ve alerjen yapılı ciltlerin dikkat etmesi gerekiyor. Tartaric acid, organik bir asit. Cildi nemlendirmeye ve pH seviyesini korumaya yarıyor. Aluminum glycinate, bir çeşit antasit. Göz hijyeni için kullanılıyor. Aynı zamanda ürünlerin pH'ını da düzenlemeye yarıyor. Disodium EDTA, koruyucu. Ancak hücre dejenerasyonu riski barındırıyor. CI 77891, boya. Alerjen yapılı ciltlerde alerjiye neden olabiliyor. Olmasa çok daha iyi olurmuş. İlla olacaksa da keşke alt sıralarda olsaymış. Allantoin, üstte bahsettiğim şekilde sivilce ve siyah noktalara iyi gelirken cildin su içeriğini de arttırmaya yardımcı oluyor. Bu da göz altlarında daha dolgun ve canlı bir görünüm sağlıyor.

Tam ortada yer alan sodium benzoate, sodyum tuzu. Doğal bir madde. Çoğunlukla koruyucu olarak kullanılıyor. Isopropyl alcohol, sıkılaştırıcı olarak kullanılıyor. Ancak tahriş edebilme olasılığı bulunduğu için hassas ciltlilerin dikkatli olması gerekiyor. Propanediol, cildi yumuşatmaya yarıyor. Propilen glikolün daha güvenilir versiyonu olarak kullanılıyor. Nem veriyor, aynı zamanda da ürünün cildimizce daha iyi emilmesi için içerik listelerine ekleniyor. Benzyl glycol, bir tür çözücü. Eğer cildinizde herhangi bir sıkıntı yoksa cilt için güvenli bir bileşen olarak kabul ediliyor. Ethylhexylglycerin, doğal bir koruyucu. Son sırada yer alan raspberry ketone ise ahududu ketonu. Bu madde, cildin elastiğini arttırmaya yarıyor.

Gelelim bu ürünümüzün yıldızı olan hyalüronik aside. Biraz sonlarda yer alsalar da bu üründe 1 adet kendisi, 3 adet türevi olmak üzere toplam 4 çeşit hyalüronik asit bulunuyor ve bu bizi oldukça mutlu ediyor. Çünkü bu türevlerin her birinin tek bir türevinden çok daha etkili olacağını biliyoruz. Türevlerin isimleri ise şekilde; sodium hyaluronate crosspolymer, sodium hyaluronate, hydrolyzed hyaluronic acid ve asidin kendisi olan hyaluronic acid. Hydrolyzed gmglycosaminoglycans ise hyalüronik asitle mükemmel bir şekilde uyum göstererek cildin nem emilim kapasitesini maksimum seviyeye çıkarmaya yarıyor. Onun olması da oldukça işimize yarıyor.

***

Pure Korean maskelerini Bim'den satın alabilirsiniz. Kömürlü burun bandını (charcoal nose mask) içeriğinden dolayı pek önermesem de hyalüronik asitli göz altı maskesi (hyaluronic acid hydrogel eye mask) denemeye değer duruyor, çünkü içinde 4 çeşit hyalüronik asit bulunduruyor. Eğer hassas ya da alerjen bir cildiniz yoksa bir deneyin derim.

Bu haftalık da bu kadar. Diğer yazıma kadar hoşça kalın, mutlu kalıın!


Nephele's World . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates