3 Haziran 2022 Cuma

Sebamed güneş kremi, herkesin çokça tercih ettiği bir güneş kremi. İçinde yeni nesil filtreler de dahil olmak üzere hem fiziksel hem de kimyasal filtreler bulunuyor. Aynı zamanda bunlara ek olarak içerdiği E ve B5 vitaminiyle güneşin zararlı ışınlarının oluşturacağı kırışıklık ve lekerlerle de savaşırken; inülin ve lesitin ile cilde yoğun bir nem veriyor.

Sebamed 50+ Faktör Çok Yönlü Güneş Kremi

Kremin vadettikleri şu şekilde:
  ❝ •  SPF testi yapılmış ve COLIPA güneş koruma ürünleri önerilerine göre üretilmiştir.
    •  %98 UVA koruması sağlar (Avustralya standardından daha yüksektir).
    •  pH değeri 5.5'tir.
    •  Güvenilir UVA + UVB koruması sağlar.
    •  Yüksek düzeyde etkili UVA/UVB filtre sistemine sahiptir.
    •  Suya dayanıklıdır.
    •  Kolayca uygulanır, yağlı değildir.
    •  Yaşlanma belirtilerine karşı bakım sağlar.
    •  Çocuklar için uygundur.
Gelin şimdi bize bu vaatleri veren ürünün içerik listesine bir göz atalım.

Sebamed 50+ Faktör Çok Yönlü Güneş Kremi İçerik Listesi

Sudan sonra ilk sırada octocrylene yer alıyor. Octocrylene, UVB ve UVA 2 aralığında cildi koruyan ve yağda çözünen kimyasal bir güneş koruyucu ajanı. Aynı zamanda denize girerken veya terleyince vs. güneş kreminin etkisinin azalması olasılığını da düşürmeye yarıyor. Onu izleyen dibutyl adipate ise ürünün daha rahat sürülmesini sağlıyor ve cildi daha yumuşak yapıyor. UV filtrelerini çözmeye yardımcı olduğu için güneş kremlerinde sıkça kullanılıyor. Titanium dioxide (nano), fiziksel bir güneş koruyucusu. C12-15 alkyl benzoate, cilde ipeksi yumuşaklık veren bir tür çözücü. Gliserin, cildi nemlendiriyor. Butyl methoxydibenzoylmethane, en uygun UVA korumasını sağlayan kimyasal bir güneş koruyucusu. Diethylamino hydroxybenzoyl hexyl benzoate, yüksek UVA koruması için tasarlanmış yeni nesil bir kimyasal güneş koruyucusu. Glyceryl stearate, ürünün içindeki su ile yağlı maddelerin karışmasını sağlıyor. Dimethicone, yaygın bir silikon polimer çeşidi. Silikonlar sivilce yapabileceği için insanlar kullanmaktan çekiniyorlar, ancak cilde ipeksi bir his vermesi ürünlere ekleniyor ve çok ciddi bir gözenek probleminiz yoksa herhangi bir sıkıntıya yol açmıyor.

VP/Eicosene copolymer, kuruluğa iyi gelen ve güneş kremlerinde sıkça kullanılan bir film tabakası oluşturucu. Lauryl glucoside, bitkisel kökenli bir madde. Yüzey aktifleriyle bir araya gelerek daha hafif formüller oluşturmaya yarıyor. Yani kremin aktif maddesinin cilde nüfus etmesini arttıyor. Polyglyceryl-2 dipolyhydroxystearate, çoğunlukla hindistan cevizi yağından elde edilen bir tür yatıştırıcı. Aynı zamanda ürünün içindeki yağ oranını da stabilize etmeye yarıyor. Microcrystalline cellulose ise yapışkanlığı ve yağlılığı azaltarak matlaştırıcı bir etki sunmaya yardımcı oluyor. Bitkisel ve zararsız bir madde.

Orta sıralarda yer alan panthenol, bu ürünün yıldızlarından biri. Kendisi bildiğimiz B5 vitamini. Cildin nem kaybını önlemeye ve cildin iyileşme sürecini hızlandırmaya yarıyor. Güneş koruyuculara eklenince güneşten kaynaklanan leke ve kırışıklıkları iyi etmeye yardımcı oluyor. Yine tocopheryl acetate de bu ürünün yıldızlarından sayılıyor. Asetik asit ve e vitamini birleşiminden oluşuyor. Ürünün içeriğindeki e vitamini, bu bileşikten geliyor. E vitamini, cildimiz için antioksidan görevi görüyor ve yaşlanmayı önlüyor.  Diethylhexyl butamido triazone, kimyasal bir güneş koruyucu ajan. Yağda çözünüyor.

Inulin (inülin), çoğunlukla hindiba bitkisinin kökünde yer alan bir fruktoz polisakarit. Ciltteki kötü bakterilerin büyümesini önlüyor. Lecithin (lesitin); yumuşatıcı, su bağlayıcı, emülgatör ve stabilizasyon yapıcı. İkisi de bu ürünün nem vermesi için eklenmiş.

Bisabolol, papatyadan elde ediliyor. Papatya yağının en etken maddesi sayılıyor ve cildi korumaya yarıyor. Cetearyl alcohol, kremin yoğunluğunu sağlamak ve yumuşaklığını ayarlamak için kremlere ekleniyor. Zararsız bir alkol. Ancak bir yağ alkolü çeşidi olduğu birazcık gözenekleri tıkayabiliyor. Cetyl palmitate, çoğunlukla hurma çekirdeği yağından elde edilen bir çeşit yumuşatıcı. Cocoglycerides, çeşitli bitkisel yağlardan elde edilen, cilde ipeksi bir his veren emülsiyonlaştırıcı. Sodium cetearyl sulfate, bir çeşit karışım. Stearil ve setil sülfatın sodyum tuzlarından oluşuyor. Cildi tahriş etme riski bulunuyor. Bu nedenle aşırı hassas ciltlilerin bu ürünü kullanırken dikkatli olması gerekiyor. Silica, yağ emme özelliği olduğu için cilde mat bir görünüm sağlıyor. Bis-ethylhexyloxyphenol methoxyphenyl triazine, yeni nesil koruyucu ajanlardan biri. Günümüzde en iyi güneş korumasını sağlayan kimyasal koruyucu olarak sayılıyor. Cellulose gum, ürünlerde kıvamlaştırıcı emülsiyon stabilizatörü olma görevi görüyor. Xanthan gum (yani ksantan sakızı), kıvam arttırıcı. Kendisi, doğal bir madde. Disodium EDTA, koruyucu. Ancak hücre dejenerasyonu riski barındırdığı için özellikle hassas ciltlilerin dikkatli olması gerekiyor. Citric acid (sitrik asit), cildimizi canlandırıyor ve cildimizi sivilce ile leke oluşumundan koruyor. Sodium hydroxide, organik bir bileşik olan kozmetik bir soda. Ph düzenlemeye yarıyor. Ancak kanserojen riski taşıyor. Sodium hydroxide de, parfüm de (alerji ve tahriş yüzünden) olmasaymış çok iyi olurmuş. Ama en azından sonlarda yer alıyorlar.

Gelelim ürünümüzün koruyucularına. Benzyl alcohol, kremin bazını oluşturmaya ve emilimini arttırmaya yarıyor. Ancak cilt bariyerini zedeleyebiliyor ve alerji gibi şeylere sebep olabiliyor; bu nedenle yerine daha zararsız bir alkol kullanılsaymış çok daha iyi olurmuş. Bu konudaki tesellimiz de son sıralarda yer alması oluyor. Dehydroacetic acid, organik asit ve benzil alkol karıştırılarak elde edilen bir çeşit koruyucu. Ethylhexylglycerin, doğal ve zararsız bir koruyucu. Phenoxyethanol da bir tür koruyucu. Ancak alerjen ciltliler için alerji yapma riski taşıyor. Son sırada yer alan sorbic acid de bir tür koruyucu. Özellikle bakteri oluşumu için güvenli bir koruma sağlıyor.

Gördüğünüz gibi üründe hem güzel, hem de kötü maddeler yer alıyor. Ürünün yapısına gelecek olursak da ben bu ürünü sadece yüzümde kullanıyorum ve benimki gibi karma veya yağlı ciltli olanlar için bir miktar yağlı ve yoğun olduğunu düşünüyorum. Ama bu matlaştırıcı pudrayla önlenemeyecek kadar değil. Yine de kuru ve normal ciltliler bu ürünün yapısını daha çok sevecektir. Bu arada bu kadar yoğun olmasına rağmen bende herhangi bir sivilce çıkartmadı, çok sıcak havalarda cildimi bir miktar terletti o kadar. O da yüzümde maske varsa bu şekilde oldu.

Sebamed çok yönlü güneş kreminin herhangi bir rengi bulunmuyor. Sadece ilk sürüldüğünde bir miktar beyazlık bırakıyor ve bir süre sonra o beyazlık gidiyor. Esmer tenlilerde de bu beyazlık belirsiz bir şekilde yok olur mu onu bilememekteyim, çünkü bu konuda internette birkaç yazıya denk geldim ve beni hiçbir zaman un çuvalına düşmüşüm gibi beyaz yapmadığı için acaba esmer tenlilerde öyle mi oluyor diye şüpheye düştüm.

Bu arada koruyuculuğu oldukça iyi. Henüz denizde kullanma fırsatım olmadı, ama şehirde birçok kez güneşe maruz kaldım ve hiç kızarmadım. O yönden benden tam puan aldığını söyleyebilirim.

Sebamed çok yönlü güneş kremini, Watsons tarzı kozmetik mağazalarından ve sanal alışveriş uygulamalarından 75 ml olacak şekilde satın alabilirsiniz. Bazen Bim'e 50 ml'lik versiyonu geliyor ve fiyatı çok daha uygun oluyor. Örneğin 7 haziranda geliyormuş, alerjen ya da hassas ciltli değilseniz yazdıklarımı dikkate alarak uygun fiyatlı bir güneş kremi olarak bu kremi oradan satın alabilirsiniz.

Bu haftalık da bu kadar! Diğer yazıma kadar hoşça kalın, mutlu kalıın!

Nephele's World . 2017 Copyright. All rights reserved. Designed by Blogger Template | Free Blogger Templates